Sanal Büro Nedir?Sanal Ofis Nasıl Kurulur?

Ad Blocker Saptanmıştır

Değerli Ziyaretçimiz, Finans ve Sigorta blogu ekibinin ödemeleri ve sitenin tüm giderleri sadece ve sadece online reklam gelirleriyle karşılanmaktadır.Site içeriklerimizde gezintiye başlamak için Finans ve Sigorta Blog özelinde ad blockerınızı devre dışı bırakmanızı önemle rica ederiz. Anlayışınız için çok teşekkür ederiz. Saygılarımızla Finans ve Sigorta Blog Ekibi

“Sanal büro nedir?” sorusu on yıllarda giderek artan bir ivmeyle sorulur ve araştırılır oldu.

21.yüzyılın dijitalleşme trendi kapsamında girişimciler sanal ofis kurma fikrini sıklıkla gündemlerine alır oldular.

Yeni nesil girişimciler, start-up yöneticileri, freelancerlar, Youtuberlar başta olmak üzere on binlerce kişi iş dünyasına özgü ekosistemde klasik ofis açma mantığından ziyade eofis konseptlerini çok daha karlı ve çekici buluyor.

Biz de bugün virtual ofis nedir, kimlere uygundur, sanal ofis açma yöntemleri nelerdir sorularını sizler için cevaplamak istedik.

Aklınızda yepyeni iş fikirleri var; klasik 9-5 maaşlı özel sektör çalışanı olmaktan yılmış durumdasınız.

Salgın hastalık döneminde mevcut işlerinizi dijitalize etmeye karar verdiniz belki.

Belki de devlet memuriyeti size göre değil ve eskiden beridir kendi işinizin patronu olma hayaliniz var.

Eğer iş kurmada başlangıç sermayesi kısmı sizi düşündürüyorsa, sıfırdan bir ofis açıp kara geçiremeyeceğinizi düşünüyorsanız sanal büro nedir, nasıl kurulur  yazımız tam sizlik.

Haydi başlayalım o halde.

SANAL BÜRO NEDİR?

sanal-ofis-nedir-sanal-ofis-kurma

sanal-ofis-nedir-sanal-ofis-kurma

Sanal büro, kendi işinin patronu olmayı hedefleyen girişimcilere klasik şekilde ofis açma gerekliliklerinden muaf ve avantajlı bir yeni nesil iş kurma yöntemidir.

İş dünyası 2000’li yıllarla beraber çok hızlı ve büyük bir değişim geçiriyor.

Bir önceki nesilde şirket kurmak, kendi işinin sahibi olmak ve ofis açmak devlet memurları ve özel sektör çalışanları için uzak bir hayal konumundaydı.

Ancak ölçek ekonomisi uygulamaları, robotizasyon, otomasyon süreçleri ve değişen iş modelleri sanal ofis kurma gibi yöntemlerle birleşerek yeni nesil bir kariyer ekosistemi yarattı.

Bu sistemde freelancerlar, yazarlar, gazeteciler, profesyonel blogger, vlogger ve Youtuberlar, e-ticaret profesyonelleri, danışmanlar, koçluk ve mentorluk hizmetleri profesyonelleri artık kolayca hazır ofis olanaklarından yararlanabiliyor.

SANAL OFİS HİZMETLERİ NELERDİR?

Sanal ofis hizmetleri ihtiyacınıza, bütçenize ve tercihlerinize göre geniş bir yelpazede sunuluyor.

  •  Şirketinizi kurma aşamasında mali müşavir temini,
  • şirketiniz arandığında marka adınızla çağrılarınızı cevaplayan ve size bildiren özel sekretarya hizmeti,
  • toplantı salonlarının kullanımı,
  • prestijli lokasyonlarda yasal bir şirket adresi gösterebilme kolaylığı,
  • ofis adresinize gelecek tüm kargo ve kurye teslimatlarınızın sağlanması,
  • marka hukuku ve tüm yasal işletme işleriniz için avukat temin etme,
  • şirket davet ve etkinlikleriniz için şık ve organize mekan temini,
  • seçtiğiniz ofis lokasyonunda ortak çalışma ve networking alanlarının kullanımı gibi çok sayıda yeni nesil profesyonel hizmeti alabilirsiniz.

SANAL OFİS KURMA NASIL YAPILIR?

sanal-ofis-nasil-kurulur (2)

sanal-ofis-nasil-kurulur

Sanal büro mantığı tam benim kafamdaki iş konseptine uygun; peki sanal ofisi nasıl kuracağım?” derseniz süreç gayet pratik.

Eğer sıfırdan bir şirket kuracaksanız sanal ofis firmaları arasından mantığınıza en uyanla yola çıkıp önce işletmenizi prosedürel olarak kuruyorsunuz.

Bu süreçte şirket avukatı, muhasebeci, mali müşavir, vergi uzmanı gibi kurumsal ihtiyaçlarınız için de size destek veren sanal ofis firmaları mevcut.

İşletmenizde önce ekipsiz olarak mı yoksa 5-10 kişilik bir takımla mı çalışacağınızı belirledikten sonra, sektörünüze uygun prestijli bir lokasyon seçmeye geliyor sıra.

O da tamamsa belirlediğiniz sanal ofis firmaları İstanbul, Ankara, İzmir gibi alternatifler arasından seçim yapıp ihtiyacınızın bir sanal ofis mi, bir hazır ofis mi yoksa bir paylaşımlı ofis modeli mi olduğuna karar vermeniz gerekiyor.

İş modelinize, bireysel mi ekibinizle mi çalışacağınıza, aylık toplantı ve etkinlik düzenleme ihtiyacınıza uygun üyelik paketlerini inceleyebilir ve tanışma indirimlerinden de yararlanarak çok makul maliyetlerle işiniz için marka imajınıza büyük katkı sağlayacak sanal ofis kurma işini kolayca tamamlayabilirsiniz.

Bu sanallaşma, dijitalizasyon nereye doğru gidiyor, dijital ekonomide yer alamayanları bekleyen tehlikeler nelerdir diye merak ediyorsanız şu yazımızı da sevebilirsiniz: Dijital Ekonomi: İşsizlik ve Eşitsizlik Artacak Mı? 

SANAL OFİS FAYDALARI NELERDİR? SİZE NE SAĞLAR?

Sanal ofis faydaları nelerdir derseniz, saymakla bitmez diyebiliriz.

Maaşlı olarak bir iş yerinde çalışmak yerine kendinize ait bir virtual ofis açarsanız bakın neler elde edersiniz:

  1. Başınızda neyi ne zaman ne şekilde yapacağınızı kararlaştırıp size emirler veren bir yöneticiniz olmaz. Özgür ve özerk olursunuz.
  2. İşletme okullarında öğretilen klasik iş kurma başlangıç maliyetleri sizi kara kara düşündüren bir sorun olmaktan çıkar.
  3. En beğendiğiniz, prestijli lokasyonlarda sanal ofis açarak marka imajınızı ve kurumsal itibarınızı yükseltirsiniz.
  4. Müşteri veya tedarikçilerinizle iyi döşenmiş, modern ve şık bir ofis ortamında toplantılarınızı yürüterek pazarlıklarda elinizi güçlendirirsiniz.
  5. Kalabalık plaza ortamlarındaki toksik ekip arkadaşlarınız yerine kendi istihdam ettiğiniz ekibinizle çalışmanın konforunu yaşarsınız.
  6. Klasik ofis açma gerekliliklerinden olan iç mimar tutma, dekorasyon ve mobilya yenileme gibi kritik maliyetlerden kurtulursunuz.
  7. Aydınlatma, ısıtma, elektrik, su ve benzeri yüksek ve periyodik kurumsal maliyetlerinizi büyük ölçüde azaltmış olursunuz.
  8. Klasik ve yüksek ofis açma maliyetlerinden kurtulmuş bir patron olarak tüm enerjinizi kendi işinizi büyütmeye harcarsınız.
  9. Sanal ofis açmış her sektörden yenilikçi profesyonelle bağlantıya geçerek profesyonel networkünüzü geliştirebilirsiniz.
  10. Sekreterayal hizmetler, güvenlik hizmetleri, kargo-kurye teslimatları gibi hizmetler sanal ofis paketinize dahil edilir; zamandan ve maliyetten büyük oranda tasarruf sağlarsınız.

İSTANBUL SANAL OFİS FİRMALARI SEÇENEKLERİ

Sanal ofis nerelerde açılır derseniz, İstanbul finansın, markaların, yeni nesil iş modellerinin merkezi konumunda olduğu için İstanbul’da bir ofis lokasyonu seçmeniz avantajınıza olacaktır.

Sanal ofis firmaları, sektörünüze, ikametgahınıza, iş modelinize göre çok geniş bir ofis lokasyonları yelpazesi sunuyor.

Sanal büro kurma konusunda ciddiyseniz, yola beraber çıkacağınız sanal ofis firmaları hakkında etraflıca bir araştırma yapmanız işinizin başarıya ulaşmasında büyük önem taşıyor.

Deneyimlerimiz ve iş dünyasında tanık olduğumuz örneklere dayanarak incelemenizi önerebileceğimiz bazı sanal ofis firmaları arasında şu işletmeler var:

  1. Kolektif House: Paylaşımlı alanlar konseptiyle Ataşehir, Maslak, Levent gibi iş dünyasının tam kalbinde yer alan prestijli lokasyonlarda yeni nesil girişimcilere, start-up yöneticilerine, freelanceralara sanal ofis, hazır ofis, enterprise gibi farklı üyelik paketleri sunan başarılı ve güvenilir bir partner şirket.
  2. Workinton: 2016 yılına dek Urban Station adıyla hizmet veren Workinton da sanal ofis kurma, hazır ofis hizmetleri ihtiyaçlarınız için oldukça tercih edilen partnerlerden biri. İstanbul Avrupa yakasında Astoria, Galata,Levent, Maçka, Nişantaşı,Sapphire gibi seçkin lokasyonlarda, Anadolu Yakası’nda ise Allianz Tower, Buyaka, Kozyatağı AND ve Kavacık gibi prestijli profesyonel lokasyonlarda hizmet sunuyor.
  3. Kamara: Hazır Ofis, sanal ofis ve paylaşımlı ofis iş modellerine uygun farklı üyelik sistemleriyle gerek bireysel girişimciler gerekse kurumsal işletmeler için konforlu, şık ve yeni nesil modern çalışma alanları tahsis eden bir partner işletme.

 

SANAL OFİS KURMA SON SÖZ

Sanal büro nedir; bir hazır ofis nasıl kurulur, kurarsanız size neler sağlar gibi sorularınıza bu yazımızda ayrıntılı cevaplar sunmaya çalıştık.

21.yüzyılda dünyanın neresinde hangi sektörde görev yaparsanız yapın iş yaşamı herkes için çok zorlayıcı bir hal aldı.

Maaşlı çalışma ortamının getirdiği insan kaynaklı sorunlar, ofis politikaları, sürekli işsiz kalma kaygısı, geleceğinizin başkalarının iki dudağının arasında olması son derece yıpratıcı.

Çağın getirdiği sert rekabet ortamında, yenilikçi iş fikirlerinizi tam kafanızdaki gibi yaşama geçirmek, kendi sözünü söyleyen bir marka sahibi olmak, masanın “diğer tarafına geçmek” için bir sanal ofis kurma projesini mutlaka yaşama geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Güvenilir firmalarla yola çıkıp, iş planınızı, iş modelinizi planladıktan ve ekibinizi seçtikten sonra tek yapacağınız “kendiniz için” ve “kendinize” çalışmak. 

Özellikle salgın hastalık döneminde maaşlı çalışanların nelere, ne tür yaklaşımlara maruz kaldıklarını gördükten sonra daha önce düşünmediyseniz bile, sanal ofis kurma yöntemiyle özgürce ve güven duygusu içinde çalışma fikrini mutlaka iyi değerlendirmenizi öneriyoruz.

👉 Bu fikri sevdiyseniz yazımızı sosyal medyada paylaşarak Finans ve Sigorta Blog‘a destek verebilirsiniz.

👉 Yazımızı nitelikli ve açıklayıcı bulduysanız yıldızla bize not vererek beğeninizi veya eleştirinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Sermayesiz Yapılabilecek İşler”

“Kazan-Büyüt-Koru-Yaşa”

Paylaş ve Duyur:

Yorumunu Paylaş

error: Finans ve Sigorta Blog içerikleri dijital hırsızlıklara karşı teknik ve hukuki koruma altındadır. Denemeyiniz.